Kontakt ADventureHomesSøgHjem DanskEnglishSvenskGreek
Bolig i Grækenland

 

Middelhavet er jo trods alt noget andet ...

Kreta lige nu

Nogle skandinaver elsker det danske klima, andre hader det, men uanset, så er Middelhavet noget for sig. 
Og når det er koldt og regnfuldt i Danmark, er det faktisk rart at sidde i skumringen på sin terrasse, næsten uden tøj, og se solen gå ned over det blå hav, og til den anden side se mørket lidt efter lidt skjule de fantastiske bjerglandskaber.

 

Kreta er helt speciel

Kreta ligger midt i Middelhavet, - ligeså tæt på Afrika som på Europa, og der er dejlig varmt næsten året rundt. 
Prøv selv at følge med i vintertemperaturerne, og du bliver fascineret. 
Om sommeren kan det til gengæld blive meget varmt, og hvis du skal købe bolig i Grækenland for at bo der i juli, er Lesbos eller Korfu måske værd at overveje. 
Men til vinterbrug, er Kreta lige det som Danskerne sætter pris på.

 

Og her får du så også lidt teori ...

Grækenland ligger i det tempererede klimabælte på grænsen til det subtropiske. Middelhavsklimaet er dominerende i den sydlige del og på øerne med store variationer i temperaturer og nedbørsmængder afhængigt af regionale topografiske forhold. Kysterne og de lavtliggende dele af landet har lange, varme og tørre somre og milde vintre med lidt nedbør. Bjergområderne har tempereret klima med løv- og nåleskov. 
Athen har en årlig middeltemperatur på 17,9 °C og en meget lav årlig middelnedbør på 407 mm; varmeste måned er juli med gennemsnitlig 28,8 °C, og koldest er januar med 8,6 °C. 
Om sommeren kan den varme livas-vind fra Sahara bringe temperaturen i det sydlige Grækenland op over 40 °C, mens meltemi-vinden fra nord bringer kølig luft. Sommertemperaturen på øerne er normalt noget lavere end på fastlandet pga. vindrige forhold i Det Ægæiske Hav.

Vestvendte kyster er makiområde med lave buske og træer. Lavtryk med fugtige atlanterhavsskyer forårsager vinterregn på Pindosbjergene og De Joniske Øer, og årsnedbøren er her mere end dobbelt så stor som i Athen. Kretas sydlige kystlinje har subtropisk klima.

 

Men teori eller praksis:
Grækenland har et vidunderligt klima,
som du bliver glad for.