Kontakt ADventureHomesSøgHjem DanskEnglishSvenskGreek
Bolig i Grækenland

 

 

 

 

 

 

Sydeuropas perle:

Grækenland er det mest eksotiske land i Sydeuropa og EU.

 

Sydspidsen af Balkan, tæt på Lilleasien, og alligevel en moderne og fuldt integreret del af Europa. Grækenland grænser op til Makedonien, Albanien, Bulgarien og Tyrkiet, og er ellers omgivet af det Ægæiske Hav, det Ioniske Hav og det Libyske Hav, samt Middelhavet.

 

"Det græske øhav" er et begreb 
som kendes af de fleste skandinaver

og det er ikke så mærkeligt, for Grækenland har utallige øer, hvoraf 800 har et navn, og 140 beboet. 
I alt har de græske øer 1,5 mio. indb. (2001), og udgør 19% af Grækenlands samlede areal.

Kreta (8261 km2) og Evia (3655 km2) er de to største af øerne.
De øvrige øer kan opdeles i seks grupper:

De Joniske Øer på vestsiden af fastlandet,

De Ægæiske Øer, de nordøstlige,

Sporaderne NØ for Evia,

De Saroniske Øer SV for Athen,

Dodekaneserne samt den største øgruppe

Kykladerne i Det Ægæiske Hav.

Havet har præget den græske kultur siden oldtiden, og indtil slutningen af forrige århundrede var havet den vigtigste transportvej og maritim handel den vigtigste indtægtskilde.

Det græske øhav

Vælg en ø 


 

Lige nu tilbyder ADventureHomes boliger på Kreta, Paleros, Korfu og samt i Athen og ved Attikas kyster på fastlandet.

 

Kreta

Kreta er den største af de Græske øer og ligger i den sydøstlige del af Middelhavet, lige så tæt på Afrika som på Europa.

Denne ø har alt, de skønneste strande, de smukkeste bjerge, de romantiske landsbyer, samt 3 større og moderne byer. Men det mest facsinerende er havudsigten fra de mange bjergskråninger, hvor mange af vore nye boliger findes.

Øen er 260 km lang og 60 km bred. De største byer ligger på nordkysten:
Heraklio: 200.000 indbyggere, Chania: 70.000 indbyggere, Rethymno: 30.000 indbyggere

Der er lufthavne i Heraklio og i Chania med direkte fly fra Danmark og Sverige fra april til oktober, og der er flere daglige forbindelser fra Athen, hvortil både SAS og Sterling flyver fra København.

Læs mere om Kreta her:

Kort over Kreta og flere oplysninger

Mere om Kreta

Chania

Fotos fra Kreta

Fotos fra Chania

Heraklion

 

  

Korfu 

Her er én af de mest populære græske øer, og samtidig den nordligste i det Joniske hav, tæt på Albanien. Korfu er den næststørste af de Ioniske øer.

Korfu er bjergrig og med helt imponerende landskaber, og samtidig en yderst frodig vegetation pga. megen regn om vinteren.

Lange gyldne sandstrande, én af Grækenlands smukkeste byer, mange traditionelle landsbyer, byzantinske kirker, adskillige spændende museer, imponerende Veniteanske f.. osv. Kort sagt, Korfu er noget af det tætteste du kommer til paradis på jord.


Læs mere om Korfu

Korfu, travel guide

Billeder fra Korfu

 

 

Athen og omegn

Hele sydspidsen af Grækenlands fastland "Attika" er præget af hovedstaden Athen. Denne by summer af liv, både det liv som har været gennem tusinder af år, og det 21. århundredes moderne storbyliv.  

De Olympiske Lege i 2004 var i høj grad med til at skabe forandringen til en moderne by med ny lufthavn, motorvejsnet, effektivt metronet osv. Og alligevel hviler oldtidens ånd stadig over byen og er med til at intet er forandret, selv om næsten alt er forandret. Akropolis står der som symbolet, og når du besøger dette imponerende bygningsværk, hvilket jeg gerne gør gang på gang, opdager du hver gang nye ting om både fortiden og nutiden, f.eks. hvordan moderne teknik og videnskab er med til at udvikle vor viden om det oprindelige.

Den gamle by, Plaka, er stadig smuk, selv om det er der at både de dyreste og dårligste restauranter findes, i et Athen som ellers har mange både gode og rimelige spisesteder.

En lejlighed i Athen er stadig billigere end i de fleste europæiske storbyer, - dette gælder også sydpå ved "Athens Reviera", selv om det slet ikke er så billigt endda.

Langs Attikas øvrige kyster er bygges moderne komfortable huse i traditionel græsk stil, og der er mange muligheder for at købe drømmehuset med den smukkeste udsigt over hav eller bjerge, og de fleste af vore boliger findes inden for 25-50 km fra den internationale lufthavn. 

Athens City Guide

Athens Survival Guide

 

 

De store byer i Grækenland

Athen (Athína), 745.514 indb. i 2001 
(Stor-Athen havde 3.738.734 indb. i 2005)

Patras (Pátra), 171.616 indb.

Piræus (Pireás), 175.697 indb

Thessaloniki, 1.099.598 indb. (2005).